Pui zburati de gaina | Pui albi de carne

Comercializam pui de o zi de gaina si pui zburati de gaina, hibrizi Cobb 500 si Ross 508. Acestea sunt rase specifice de pui de carne, fiind considerate printre cele mai performante care exista in Europa in acest moment. Sunt foarte apreciate pentru calitatea carnii si costurile reduse pentru cresterea lor.

pui zburati de gaina
pui zburati de gaina

Puii zburati de gaina sunt puii crescuti de la ecloziune pana la minim varsta de 3 saptamani. Ulterior, pot fi vanduti in vederea cresterii in continuare, in gospodarii sau ferme.

Aceste tipuri de pui zburati de gaina au performante de crestere extraordinare si sunt adaptati perfect la conditiile bioclimatice si cele de crestere existente in Romania.

Daca achizitionati pui zburati de gaina, recomandarea noastra este sa ii cresteti pana la varsta de aproximativ trei luni. Este perioada optima in care acesti pui zburati de gaina ating o greutate buna, iar consumul de furaje utilizat pentru harna lor zilnica este destul de mic.

Puii de carne pot lua in greutate si in continuare, dar consuma o cantitate mai mare de furaje pentru fiecare kg de carne pe care il asimileaza. La maturitate, media de greutate pe care o pot atinge gainile este undeva la 4–5 kg, iar in cazul cocosilor merge spre 6 – 7 kg.

Acesti pui de carne nu necesita conditii speciale de crestere, comparativ cu alte tipuri de pui hibrizi. Se adapteaza foarte bine la cresterea traditionala, in gospodarie. In plus, in urma sacrificarii puilor de carne se obtin carcase de foarte buna calitate.

Parametrii de crestere pentru pui de carne:

perioada temperatura consum/greutate
1-7 zile 30-32C 0.150kg furaj/pui 115 g
8-14 zile 27-29C 0.450kg furaj/pui 300-400 g
15-21 zile 25-27C 0.950kg furaj/pui 600-700g
22-28 zile 23-25C 1.650kg furaj/pui 900-1100g
29-35 zile 21-23C 2.500kg furaj/pui 1300-1600g