Pui de gaina rasa mixta. Pui de o zi de gaina

Comercializam pui de o zi de gaina si pui zburati de gaina din rasa Kabir si Shaver. Este o rasa recomandabila pentru popularea gospadariilor cu pasari de curte, atingand parametrii de crestere intr-un timp destul de scurt.

pui de o zi de gaina
pui de o zi de gaina

Puii de o zi de gaina sau puii zburati de gaina se livreaza pe baza de comenzi prealabile si in conditii corespunzatoare de biosecuritate.

Daca achizitionati pui de o zi de gaina, trebuie sa aveti in vedere o serie de conditii speciale in primele trei saptamani de viata. Acestia sunt destul fragili, astfel ca trebuie tinuti intr-un spatiu inchis, amenajat. La inceput este recomandabila instalarea unei lampi cu infrarosu pentru asigurarea unei temperaturi constante de 35 oC, temperatura care se reduce cu 3 grade pe saptamana.

O atentie crescuta este nevoie si la capitolul hrana pentru puii de o zi de gaina. Se impune utilizarea de furaje de calitate, speciale pentru varsta lor, si un sistem care sa le permita accesul facil si permanent la hrana si apa.

Abia dupa 4-5 saptamani, nu mai este nevoie de utilizarea unei lampi pentru incalzirea spatiului in care sunt tinuti puii sau de un sistem special de hranire.

Puii din aceasta categorie imbina mai multe avantaje cunoscute:

sunt rustici – se adapteaza foarte bine in sistemul gospodaresc
la maturitate, gainile produc oua
au o calitate deosebita a carnii, fiind foarte gustoasa si apreciata de consumatori
penajul frumos colorat, cu multiple varietati: rosii, rosii cu gatul gol, pestriti, pestriti cu gatul gol, negrii, cenusii etc.
Prin urmare acesti pui de o zi de gaina sau pui zburati de gaina, din rasa mixta, sunt foarte potriviti pentru a fi crescuti pana la varsta adulta – gainile sunt ouatoare, iar cocosii cresc foarte mari si carnosi. La maturitate gainile vor ajunge la o greutate de 4 – 4,5 kg, iar cocosii la 5 – 5,5 kg.