Pui de curcan BIG 6 – Pui de curcan zburati

In cadrul fermei noastre, crestem si comercializam rasa de pui de curcan Big 6. Este o rasa de carne, foarte apreciata, care la varsta matura poate atinge in jur de 24-25 de kg, greutatea fiind influentata si de anumiti factori cum ar fi: hrana pe care acestia o primesc, conditiile in care sunt crescuti, respectarea programului de vaccinari pentru a-i feri de cele mai frecvente boli care pot afecta aceste pasari (Pseudopesta sau TRT), precum si alte aspecte.

Pui de curcan BIG 6 – Pui de curcan zburati
Pui de curcan BIG 6 – Pui de curcan zburati

Puii de curcan Big 6 pot fi crescuti, cu rezultate foarte bune, si in gospodarii, cu respectarea conditiilor de adapost, hrana si vaccinari.

Acestia trebuie sa aiba in permanenta acces la aer curat, o temperatura optima pentru dezvoltare (circa 36-38 de grade Celsius la nivelul asternutului in prima saptamana de viata, temperatura care poate fi coborata cu 2 grade in fiecare saptamana), un asternut curat si dezinfectat, format din paie sau talaj de lemn, mancare si apa la discretie.

Un aspect extrem de important este mix-ul de furaje de care acesti pui de curcan Big 6 trebuie sa beneficieze in primele saptamani de viata: acesta trebuie sa fie granulat, sa contina cel putin 27% proteina, si de o culoare mai intensa, intrucat curcanii sunt pasari cu vedere slaba.

Dupa varsta de 10-12 saptamani, in alimentatia puilor de curcan Big 6 se poate trece la o combinatie de furaj granulat si cereale (porumb si grau). Pentru obtinerea unei carcase impresionante, a unor calitati nutritionale ridicate si a unei savori suplimentare a carnii, se recomanda ca dupa 16 saptamani in dieta puilor de curcan Big 6 sa se includa un furaj de faina de lucerna si gluten de porumb.

Comercializam pui de curcan din rasele Big 6 si Converter, linii genetice de prestigiu.

Curcani – 15ron/kg/viu

– sacrificat – 18 ron/ kg